نحوه کاشت سبزیجات

روش کاشت سبزیجات در منزل ، مانند ریحون ، ترب در گلخانه ، باغچه ، مزرعه ، گلدان و آپارتمان و دانلود کتاب سبزی کاری

نحوه کاشت سبزیجات

روش کاشت سبزیجات در منزل ، مانند ریحون ، ترب در گلخانه ، باغچه ، مزرعه ، گلدان و آپارتمان و دانلود کتاب سبزی کاری

نحوه کاشت سبزیجات

در وبلاگ سبزیجات،با آموزش های متنوع و معرفی کتاب های اندرویدی آشنا می شوید، مانند:نحوه کاشت سبزیجات،دانلود کتاب سبزیکاری،پرورش سبزیجات در آپارتمان،کشت خیار در گلخانه،کاشت خیار درختی در گلدان،سبزیکاری در گلدان،سبزیکاری در منزل،کاشت خیار زمینی،میزان تولید خیار گلخانه ای در 1000 متر،کست خیار در گلخانه،فصل کاشت سبزیجات ،سبزی،سبزیجات،ترب،ریحون،ریحان،کاشت ریحان،فصل کاشت سبزیجات،کشت گلخانه ای گوجه فرنگی،کود مخصوص خیار،طرز کاشت ریحان در گلدان

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات

آشنایی با اصطلاحات در سبزیکاری

چهارشنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۶، ۰۲:۲۱ ق.ظ

نحوهی کاشت سبزیجات

اصطلاحات کشاورزی و سبزی کاری

زهکشی :

 

به تخلیه آب اضافی از خاک زهکشی اطلاق میگردد. زهکشی خاک های با بافت سنگین دچار مشکل است .

 

 

تهویه :

 

ورود و خروج هوا به داخل خاک ، تهویه نامیده می شود. هر چه بافت خاک سبک تر باشد و خاک از تخلخل بیشتری برخوردار باشد تهویه آن مناسب تر است .

 

 

اسیدتیه : (pH)  

 

به میزان اسیدی یا قلیایی بودن خاک گفته می شود. pH زیر ٧ اسیدی ، pH بالا ی ٧ قلیایی و pH معادل ٧ خنثی نامیده می شود.

 

 

عملکرد:

 

میزان محصول (بر حسب تن در هکتار، کیلوگرم در هکتار و...) می باشد.

 

 

تنک کردن :

 

منظور بیرون آوردن یا قطع گیاه از سطح خاک جهت کاهش تراکم بوته در واحد سطح است .

 

 

سله شکنی (کولیتواتورزنی ):

 

به شکاف دادن خاک و از بین بردن لیه سفت و محکم سطح خاک به طرق مختلف (کولیتواتورزن ، داس برای وجین علف های هرز) اطلاق می شود.

 

 

داغاب :

 

اثرآب (رد آب ) بر روی پشته بعد از آبیاری داغاب نامیده می شود.

 

 

 

پاتوژن یا میکرو ارگانیسم :

 

 به میکروب ها و موجودات میکروسکپی داخل خاک گفته می شود.

 

 

دوره کارنس :

 

مدت زمانی که طول میکشد تا مواد سمی تجزیه شده و بی اثر شوند.

 

 

آیش :

 

رها کردن زمین برای مدتی و کشت نکردن بر روی آن ، تا زمین قوای از دست رفته خود را بازیابد. از طریق به آیش گذاشتن بخشی از زمین و انجام شخم عمیق به خصوص در فصل تابستان و پائیز می توان جمعیت بعضی حشرات را کاهش داد.

 

 

تناوب گیاهی :

 

تناوب زراعی یعنی کشت متناوب گیاهانی که ریشه کوتاه دارند با گیاهانی که ریشه بلند دارند و امکان استفاده متناوب از مواد غذایی موجود در اعماق مختلف خاک را فراهم می کند پس بهتر است توالی کشت به این صورت باشد:

 

  • فصل اول کاشت : سبزی های برگی مثل کاهو، اسفناج و کرفس
  • فصل دوم : سبزی های میوه ای مثل گوجه فرنگی بادمجان ، فلفل ، خیار، هندوانه و ...
  • فصل سوم (سال بعد): سبزی های ریشه ای مثل شلغم ، تربچه ، هویج ، چغندر و سیب زمینی در صورتی که باغچه شما بزرگ باشد می توانید باغچه را به سه قطعه تقسیم کنید، برای مثال در قطعه ١ سبزی های برگی و یا میوه ای بکارید در قطعه ٢ خانواده کلم و در قطعه ٣ سبزی های ریشه ای بکارید، در فصل بعد سبزی ها را تغییر دهید.

 

تجربه و بررسی های مکرر نشان داده است که اگر گیاهی را چند سال پی در پی در یک قطعه زمین بکاریم ، بتدریج از مقدار عملکرد آن کاسته می شود. همچنین در اثر کشت مداوم یک گیاه در یک زمین و عدم رعایت تناوب تراکم آفات و بیماریها و علف های هرز زیاد می شود. 

از آنجا که گیاهان مختلف بسته به اینکه به گسترش شاخسار، ریشه یا برگ بپردازند نیازهای غذایی متفاوتی دارند، کاشت پیاپی یک نوع محصول ، باعث کاهش آن دسته از عناصر غذایی که بیشتر توسط آن گیاه خاص مصرف می شده ، میگردد.

 

کمبود این عناصر و فراوانی نسبی عناصر دیگر، تعادل جذب مواد غذایی را دچار اختلال میکند. از طرفی آفات و بیماری های گیاهان مختلف با هم فرق میکند و تغییر میزبان در سال های متوالی باعث از بین رفتن آفات و بیماری ها می شود.

 

قوه نامیه بذر:

 

مقدار نیرویی است که بذر برای جوانه زدن نیاز دارد. بذور مختلف طول عمرهای گوناگون دارند یک ساله ، دو ساله و ... تعداد بذرهایی که در یک مدت زمان معین جوانه زده و سبز میشوند، معرف قوه نامیه بذر خواهند بود، مثلا اگر از ١٠٠ عدد بذر کاشته شده ٨٥ عدد آن سبز شده میگوییم قوه نامیه آن ٨٥% است .

 

سن بذر:

 

رابطه سن بذر با قوه نامیه به این صورت است که هر قدر فاصله زمان برداشت تا افشاندن همان بذر بیشتر باشد، مسلماً قوه نامیه آن کمتر خواهد بود.

 

 

خاک های رسی :

 

با اضافه کردن ماسه به مقدار مساوی با خاک رس ، خاک برگ پوسیده و کودهای دامی می توان اصلاح کرد.

 

 

خاک های مناسب :

 

ترکیبی ازخاک های رسی (سنگین و ریز بافت ) و خاک های (سبک و درشت بافت) یعنی خاک های نسبتاً سبک (متوسط بافت ) که برای سبزی کاری مناسب باشد و از نظرمواد غذایی غنی باشد و هوا در خاک نفوذ کند، همچنین رطوبت را در حد مناسب در خود نگه دارد و آب اضافی از آن به راحتی خارج شود (زهکش مناسب داشته باشد) .

 

 

کود سبز :

 

عمل برگرداندن گیاهان سبز و زنده مزرعه به خاک ، توسط شخم را ،کود سبز می نامند.

 

 

کلروزه و نکروزه :

 

کلروزه به حالت زردی برگ و نکروزه به حالت سوختگی برگ گفته می شود.

 

سم یا زهر :

 

عبارتست از موادی که دارای منشأ گیاهی ، حیوانی و معدنی بوده و از راه های مختلف باعث اختلال و یا توقف فعل و انفعآلات حیاتی موجودات شود.

معمولا  سم به ماده ای گفته می شود که مقدار ناچیز آن باعث مسمومیت شدید و حتی منجر به مرگ جاندار می شود.

 

دوره کارنس :

 

مدت زمانی که طول میکشد تا اثر سم در گیاه از بین برود یا سم به مواد بی اثر تجزیه شود.

 

 

LD یا دوز کشنده سم :

 

عبارت است از مقداری از سم که روی دسته یا اجتماعی از حیوانات آزمایشگاهی اثر گذاشته و ٥٠ درصد آن ها را از بین می برد.

دانلود اپلیکیشن سبزینه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.